Image Map

Nicodim Munteanu
Patriarh al României
primul director al seminarului

Capela seminarului

Cu o zi mai înainte de prăznuirea hramului, biserica Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi şi-a împlinit zidirea prin sfinţirea picturii. Slujba de sfinţire a fost săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, alături de Înaltpreasfinţitul Părinte Ignatie, Mitropolit de Dimitriada (Grecia), care a adus la Galaţi o părticică din moaştele Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul. Cu acest prilej, lăcaşul de cult a primit şi ocrotirea Sfântului Ierarh.

O pictură unică

Înfrumuseţarea bisericii „Sf. Ap. Andrei” cu pictură a durat 7 ani, fiind realizată în tehnica fresco de către pictorul Alexandru Conţ, împreună cu soţia sa, la care au participat şi elevi seminarişti din cadrul claselor de patrimoniu. Elementul de noutate este dat de către frescele reprezentând viaţa Sfântului Apostol Andrei, de la chemarea ca apostol de către Mântuitorul Iisus Hristos şi până la martirajul său de la Patra, fresce care împodobesc pereţii naosului din capela seminarului.

Tradiție

În data de 14 noiembrie 1864, prin Decretul domnesc al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, şcoala duhovnicească a Consistoriului Eparhial de la Ismail, înfiinţată în 1857, este ridicată la rangul de Seminar teologic

IPS Arhiepiscop Casian

Capela seminarului | istoric

Revista seminarului

axios1 fata final web

Sinaxar