Image Map

Nicodim Munteanu
Patriarh al României
primul director al seminarului

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop dr. Casian Crăciun al Dunării de Jos, în perioada 30-31 mai 2010, la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi se desfăşoară examenul de atestare a cunoştinţelor profesionale, la finalizarea celor 4 ani de cursuri teologice. La acest examen au luat parte 26 de elevi ai clasei a XII-a, de la specialitatea Teologie Pastorală.

Comisia de examinare a fost alcătuită din părintele director şi profesori ai Seminarului gălăţean, sub preşedinţia ierarhului Dunării de Jos.

Ziua de 30 mai a debutat cu participarea elevilor seminarişti şi profesorilor acestora la slujba Sfintei Liturghii, săvârşită în Capela Seminarului, de către chiriarhul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, iar la finalul slujbei, elevii seminarişti au primit binecuvântarea arhierească.

Cu acest prilej, chiriarhul locului a adresat un mesaj de încurajare tinerilor absolvenţi, îndemnându-i la răbdare, mărturisirea cu tărie a dreptei credinţe, milostenie şi iubire de Dumnezeu şi de aproapele, precepte care îi vor ajuta în pastoraţie, ca viitori preoţi.

Examenul se desfăşoară în două etape şi anume prezentarea lucrării ştiinţifice, întocmită de către fiecare candidat, urmând apoi proba orală, care a constat din întrebări şi răspunsuri la tematica disciplinelor Liturgică, Muzică şi Catehetică-Omiletică.

Examenul va continua marţi, 31 mai a.c., prin prezentarea în sala de examen a ultimei grupe de elevi.

Tradiție

În data de 14 noiembrie 1864, prin Decretul domnesc al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, şcoala duhovnicească a Consistoriului Eparhial de la Ismail, înfiinţată în 1857, este ridicată la rangul de Seminar teologic

IPS Arhiepiscop Casian

Capela seminarului | istoric

Revista seminarului

axios1 fata final web

Sinaxar