Image Map

Nicodim Munteanu
Patriarh al României
primul director al seminarului

În data de 19 mai 2016, la Galaţi, a avut loc festivitatea de premiere a câştigătorilor etapei eparhiale a Concursului naţional de proiecte duhovniceşti „Biserica şi Şcoala din sufletul meu“, desfăşurat în cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Evenimentul, găzduit de Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, Sala de Expoziţii Temporare „Sergiu Dumitrescu“, a fost prezidat de Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Manifestarea a reunit preoţii şi profesorii coordonatori ai grupelor catehetice câştigătoare, însoţiţi de copiii participanţi şi realizatori ai proiectelor misionar-culturale desfăşurate în cadrul concursului.

Totodată, în Sala „Sergiu Dumitrescu“ a Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos au fost premiaţi elevii seminarişti participanţi la Concursul Naţional de Pictură Bizantină „Culorile – lumina sufletului“, desfăşurat în cadrul Proiectului naţional „Teologia în contemporaneitate“.

În concurs s-au înscris 25 de unităţi şcolare – seminarii teologice şi licee de artă – din ţară, cu 120 de lucrări.

Au fost realizate picturi pe lemn, sticlă şi hârtie, proiecte de mozaic şi miniaturi.

Prezent la eveniment, Chiriarhul Dunării de Jos a premiat cele 56 de lucrări câştigătoare, oferind autorilor premii şi diplome.

 

Tradiție

În data de 14 noiembrie 1864, prin Decretul domnesc al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, şcoala duhovnicească a Consistoriului Eparhial de la Ismail, înfiinţată în 1857, este ridicată la rangul de Seminar teologic

IPS Arhiepiscop Casian

Capela seminarului | istoric

Revista seminarului

axios1 fata final web

Sinaxar