Image Map

Nicodim Munteanu
Patriarh al României
primul director al seminarului

    Într-un decor de sărbătoare și de bucurie, pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard", va avea loc, în data de 19 decembrie 2019, începând cu ora 18.00, un adevărat concert de colinde, de muzică și de teatru, susținut de Seminarul Teologic Ortodox "Sf. Andrei", din Galați.

    Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos aduce, an de an, în sufletele noastre, sentimentul de unitate, de filantropie, de iubire veșnică cu și pentru aproapele nostru. Cu acest prilej, prin Corul mixt al Seminarului Sfântului Andrei, colindele, obiceiurile și tradițiile sărbătorilor de iarnă ne vor prezenta o fărâmă din viața satului românesc.

    Vă așteptăm cu multă nerăbdare, călăuziți fiind de lumina stelei care a vestit Nașterea Domnului.

FB IMG 1576002224973

      Cu ocazia Sfântului Apostol Andrei sărbătorit pe 30 noiembrie, ocrotitorul oraşului Galaţi, în data de 25 noiembrie 2019, s-a desfăşurat în cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Andrei” din Galaţi, concursul “Cupa Sfântului Apostol Andrei” la şah pentru clasele primare si la tenis de masă pentru clasele gimnaziale şi liceale.

Tradiție

În data de 14 noiembrie 1864, prin Decretul domnesc al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, şcoala duhovnicească a Consistoriului Eparhial de la Ismail, înfiinţată în 1857, este ridicată la rangul de Seminar teologic

IPS Arhiepiscop Casian

Capela seminarului | istoric

Revista seminarului

axios1 fata final web

Sinaxar