Image Map

Nicodim Munteanu
Patriarh al României
primul director al seminarului

   Cu prilejul sosirii primăverii, anotimpul în care natura renaște și razele soarelui încep să ne încălzească sufletele, elevii clasei a II-a A, ,,Furnicuţele” sub îndrumarea doamnei profesor pentru învăţământ primar, Micu Florentina şi a doamnei profesor, Anişoara Negură, în sala de festivităţi ,,Mihai Eminescu” din incinta Bibliotecii Judeţene ,,V. A. Urechia “ din Galaţi au pregătit un moment artistic dedicat MAMEI, fiinţa cea mai dragă.
   Acesta a inclus sceneta ,,Ghiocelul supărăcios” şi cântece interpretate vocal şi la fluier.
   De asemenea, elevii au oferit mămicilor coşulete cu flori confecţionate de ei, iar tăticii s-au alăturat surprizei pregătite oferindu-le flori şi dulciuri.
   Activitatea desfăşurată a avut un impact deosebit asupra invitaţilor, oferind copiilor prilejul de a-şi arăta sentimentele de dragoste, de apreciere şi de recunoştinţă pentru mame şi pentru întreaga familie.

   Elevii claselor primare, de la Seminarul Teologic Ortodox "Sf. Apostol Andrei" din Galati, au organizat o activitate de voluntariat, în cadrul proiectului "Din inimă dăruim!". Elevii au confectionat produse handmade, ce au fost in cadrul Târgului de Mărțisoare, desfășurat în data de 03 martie. La această activitate au fost implicați și părinții elevilor.
   Activitatea a avut ca scop caritabil dăruirea de fructe și dulciuri bătrânilor de la ,,Azilul de Bătrâni" de pe strada Războieni.
   Ne bucurăm ca suma de 1250 lei, obținută în urma activității desfășurate, va aduce un zâmbet pe chipul bunicilor noștri!
   Cele care au coordonat activitatea sunt : Prof. Înv. Primar Tofan Virginia, Prof. Înv. Primar Bălănică Mihaela-Monica, Prof. Înv. Primar Ghenea Georgiana, Prof. Înv. Primar Porumb Daniela, Prof. Înv. Primar Dănăilă Crenguța.

Duminica Ortodoxiei a fost sărbătorită la Galați printr-un program deosebit. Evenimentele au început cu Sfânta Liturghie arhierească, săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la Catedrala eparhială.

 

   Elevii clasei a III-a A de la Seminarul Teologic Ortodox ,,Sf. Andrei" şi-au unit rugăciunile în cadrul Concursului "Biserica, locaş de închinare", cu tema ,,Ȋmpreună cu Hristos în lume în mileniul III". Concursul este cuprins în Calendarul Concursurilor Naţionale Şcolare-2023, fără finanţare M.E, poz.40.
   Cei mici s-au rugat pentru cei dragi, pentru copiii bolnavi, dar mai ales pentru pace. La final, elevii premiaţi au primit diplome şi dulciuri.
   Fie ca rugăciunile acestora să fie auzite de Bunul Dumnezeu !


   Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Apostol Andrei“ din Galați a organizat astăzi, 26 ianuarie 2023, simpozionul interliceal cu tema „Bătrânețea, vârsta înțelepciunii, în admirația și gândirea Sfinților Trei Ierarhi“.
   Manifestarea cultural-educațională dedicată Sfinților Trei Ierarhi s-a desfășurat la Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos și a reunit elevi şi profesori de la instituția gazdă, cât și de la licee gălățene şi brăilene, precum: Colegiul Național „Vasile Alecsandri“, Galați, Colegiul Național „Mihail Kogălniceanu“, Galați, Colegiul Național „Costache Negri“ Galați, Liceul Teoretic „Dunărea“, Galați, Colegiul Național „Nicolae Bălcescu“, Brăila, Colegiul Național „Gheorghe Munteanu Murgoci“ Brăila, Colegiul Național Pedagogic ,,Dumitru Panaitescu Perpessicius“, Brăila, Liceul Teoretic ,,Nicolae Iorga“, Brăila, Liceul Tehnologic ,,Edmond Nicolau“, Brăila, Colegiul Național „Calistrat Hogaș“ Tecuci, Colegiul Național „Spiru Haret“ Tecuci, Liceul Teoretic ,,George Vâlsan“ Făurei, Liceul Teoretic ,,Constantin Angelescu“, Ianca, Liceul Tehnologic ,,Nicolae Titulescu“, Însurăței.
   La acest eveniment, în mijlocul tinerilor, a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos care a evidențiat prietenia dintre Sfântul Vasile cel Mare și Sfântul Grigorie Teologul, ca model al prieteniei dintre tinerii de astăzi.
   Tinerii elevi, liceeni și seminariști au prezentat în referatele lor aspecte semnificative din opera și activitatea celor Trei mari Ierarhi, care prin viața lor sunt adevărate pilde de urmat pentru toți tinerii de astăzi.
   La final, cei prezenți, profesori și elevi, au primit din partea organizatorilor diplome de participare.

Tradiție

În data de 14 noiembrie 1864, prin Decretul domnesc al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, şcoala duhovnicească a Consistoriului Eparhial de la Ismail, înfiinţată în 1857, este ridicată la rangul de Seminar teologic

IPS Arhiepiscop Casian

Capela seminarului | istoric

Revista seminarului

axios1 fata final web

Sinaxar