Image Map

Nicodim Munteanu
Patriarh al României
primul director al seminarului

    Elevii clasei a X-a Pastorală au susținut cântarea omofonă la Sfânta Liturghie, slujită în ziua de pomenire a Sfântului Dimitrie cel Nou din Basarabi, ocrotitorul Bucureștilor, la biserica cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel a parohiei Fântânele, com. Scânteiești, județul Galați.
    Preotul Spiritual Pelin Gabriel-Ioan i-a însoțit pe elevii Bibicu Cosmin Cristinel, Tauș Andrei și Damian Nectarie și împreună cu credincioșii păstoriți de Pr. Stelian Mandea (absolvent al școlii noastre) au înălțat rugăciune de mulțumire pentru elevii Lungu Ion (clasa a XII-a Patrimoniu), Lungu Sorina (clasa a XI-a patrimoniu) și Cioflan Robert (clasa a X-a Pastorală) pe care parohia i-a îndrumat către Seminarul Teologic.
    Pr. Pelin Gabriel-Ioan a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat temeiurile cinstirii sfinților precum și importanța pelerinajului la moaștele acestora, apoi a purtat o discuție cu elevii claselor a VIII-a și a VII-a din localitate, prezentându-le oferta școlii noastre și oferindu-le în dar cărți și iconițe.
    Slavă lui Dumnezeu pentru toate!