Image Map

Nicodim Munteanu
Patriarh al României
primul director al seminarului

   Cu prilejul sosirii primăverii, anotimpul în care natura renaște și razele soarelui încep să ne încălzească sufletele, elevii clasei a II-a A, ,,Furnicuţele” sub îndrumarea doamnei profesor pentru învăţământ primar, Micu Florentina şi a doamnei profesor, Anişoara Negură, în sala de festivităţi ,,Mihai Eminescu” din incinta Bibliotecii Judeţene ,,V. A. Urechia “ din Galaţi au pregătit un moment artistic dedicat MAMEI, fiinţa cea mai dragă.
   Acesta a inclus sceneta ,,Ghiocelul supărăcios” şi cântece interpretate vocal şi la fluier.
   De asemenea, elevii au oferit mămicilor coşulete cu flori confecţionate de ei, iar tăticii s-au alăturat surprizei pregătite oferindu-le flori şi dulciuri.
   Activitatea desfăşurată a avut un impact deosebit asupra invitaţilor, oferind copiilor prilejul de a-şi arăta sentimentele de dragoste, de apreciere şi de recunoştinţă pentru mame şi pentru întreaga familie.

Tradiție

În data de 14 noiembrie 1864, prin Decretul domnesc al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, şcoala duhovnicească a Consistoriului Eparhial de la Ismail, înfiinţată în 1857, este ridicată la rangul de Seminar teologic

IPS Arhiepiscop Casian

Capela seminarului | istoric

Revista seminarului

axios1 fata final web

Sinaxar